Synes disse filmene var både sterke og noen oppvekkere, de fikk også min Mann som "elsker burgere og pølser til å slutte momentant med kjøtt, det hadde jeg aldri i min villeste fantasi ha trodd, men En blir stadig positivt overrasket!
Har du sett  disse filmene og hvilke inntrykk sitter du igjen med etter å ha sett de?

 
 
Vi kunne funnet informasjon på informasjon om dette, uten at vi gikk tomt for informasjon på lang lang tid, så uansett om du spiser kjøtt eller ikke kjøtt, så bør ALLE lære seg å lese innholdsfortegnelsen på produktene sine, Jeg skriver ikke dette for å oppfordre folk til å spise kjøtt, men for å gjør deg mer bevisst på hva du spiser eller lar dine barn spise!

JAMIE OLIVER VIDEO!
 
 
 
 
I den siste tiden har det vært mye snakk om MUK eller mekanisk utbenet kjøtt, dette er noe som er helt forferdelig alt fra øyne til fjær og ben blir brukt for at produsentene skal kunne tilby "billigere" alternativer. Helt horibelt spør du meg, tilogmed min mann som til vanlig spiser kjøtt, satt å vrengte seg når han så noen av filmene vi så sammen om dette, fristet ikke mye med en pølse for ham da nei hehe...
Dette er MUK
  • Kalles også separatorkjøtt eller mekanisk utbenet kjøtt (MUK). I USA har kjøttet fått kallenavnet «rosa slim»
  • MUK er en masse som lages ved at bein og annet restekjøtt fra slaktede griser, kylling eller kalkun sendes gjennom en spesiell maskin.
  • Disse MUK-maskinene behandler slakteriavfallet slik at også kjøttrester, som ikke lar seg skjære bort med kniv, utnyttes.
  • I tillegg følger det med en del beinmarg, bindevev og beinrester. Av den grunn er det ikke tillatt å lage MUK av storfe og sau, da det kan spre sykdommer som kugalskap.
  • MUK skal merkes klart og ikke inngå i mengden kjøtt oppgitt. Derfor vil et produkt som utelukkende er laget på MUK inneholde 0 % kjøtt. I EU diskuteres det nå om MUK skal erstattes med kjøtt på merkelappen.
  • Produkter som inneholder MUK skal varmebehandles i industrien og ikke selges rått til forbruker (mattrygghet).
  • Kilde: Mattilsynet/Forbrukerrådet/Nortura
Legger så v/en video som viser og forteller mer om dette: 


 
 
 
 
Er du i tvil om hvilken trening som passer deg? For min del er det yoga som er tingen, det kan enkelt varieres innenor alt fra basic yoga til power yoga m.m.
Ønsker du å få tilpasset din trening i ditt eget hjem, kan denne siden kanskje være noe for deg:http://yoga.org.nz/
 
 
Start blogging by creating a new post. You can edit or delete me by clicking under the comments. You can also customize your sidebar by dragging in elements from the top bar.